"Ақмола облысы білім басқармасының Атбасар ауданы бойынша білім бөлімі  Самарка ауылының негізгі орта мектебі" коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Коммунальное государственное учреждение "Основная средняя школа села Самарка отдела образования по Атбасарскому району Управления образования Акмолинской области"

СоцСети

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

Ас мәзірі

«Ақмола облысы білім бөлімінің Атбасар ауданы бойынша білім бөлімінің Самарқа ауылының негізгі орта мектебі» КММ-де оқушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру
«Ақмола облысы білім бөлімі Атбасар ауданы бойынша білім бөлімінің Самарқа ауылының негізгі орта мектебі» КММ-де «Самарқа-1» ЖШС есебінен мектеп оқушылары үшін ыстық тамақ ұйымдастырылды. Ыстық тамақпен қамту -100%. Жалпыға бірдей білім беру қорынан 5 оқушы тамақтанады (4-еуі бірінші сынып оқушылары және 1-і АӘК алушы). Тамақтың сапасын бақылауды мектептегі неке комиссиясы жүзеге асырады. Бұл комиссия асхана кестесінің сақталуын бақылауды ұйымдастырады – айына 2 рет, азық-түлік пен дайын өнімдердің мақсатты пайдаланылуын тексеру – аптасына 1 рет, күн сайын – тамақтану бөлімшесінің санитарлық жағдайын (ыдыстардың, асхананың тазалығы) бақылауды жүзеге асырады. , коммуналдық бөлмелер), тамақтандыру бөлімі қызметкерлерінің жеке бас гигиенасын сақтауын қадағалау, өнім сапасының сәйкестігін растайтын құжаттарды тексеру, жеткізілетін азық-түлік өнімдерінің жарамдылық мерзімін тексеру, студенттердің тамақтануын қадағалау.
Оқушылардың тамақтануына 20 минуттық үзіліс беріледі. Сынып бойынша ыстық тамақ ұйымдастырылады. Әр сыныптың асханасында арнайы асхана үстелі бар.
Студенттерге 4 аптаға арналған перспективалық ас мәзірі құрастырылды. Диетаға бірінші, екінші тағамдар, нан өнімдері, табиғи шырындар, жемістер, компот кіреді.
Пісіру мен өнімдердің сапасы мен технологиясы SanPiN стандартына сәйкес келеді. Мәзір балалардың жас ерекшеліктерін ескере отырып құрастырылады.
Асханада күн сайын кесте бойынша 1-9 сынып жетекшілері мен мектеп әкімшілігінің мүшелері кезекшілік етеді.
Асханада тамақтандыру бөлімшелерінің материалдық-техникалық жарақтандыру деңгейіне қойылатын барлық санитарлық-эпидемиологиялық талаптар орындалды. Асхана қажетті ыдыс-аяқпен толық жабдықталған. Оның тазалығына көбірек көңіл бөлінеді. Жуу және дезинфекциялау санитарлық-гигиеналық режимнің барлық нормаларын сақтай отырып жүргізіледі.
Қоғамдық тамақтандыру қызметкерлерінің медициналық кітаптары нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес келеді. Азық-түлікті сақтау санитарлық нормаларға сәйкес жүзеге асырылады.
Қол жууға арналған асханаға кіретін есіктің алдында 3 қолжуғыш бар.
Азық-түлікті сақтау және тұтынудың калориялық нормаларының сақталуын мектеп медбикесі Жусупова Р.К.
Асхана аптасына 5 күн жұмыс істейді. Асхана жайлы және таза. Дұрыс тамақтану және тамақтану мәдениеті туралы плакаттар ілінеді.
Салауатты тамақтануды насихаттау мақсатында тәрбие жұмыстары жүргізілуде. Оқушылармен сауалнамалар, ойындар, викториналар, сынып сағаттары, әңгімелер өткізіліп, оқушының дұрыс тамақтануы туралы презентациялар, бейнероликтер ұйымдастырылды. Осындай жұмыстар ата-аналармен жиналыстар, ата-аналар жиналыстары, сауалнамалар арқылы да жүргізіледі.

 

Жаңартылған күні: 13.12.2022 10:11
Құрылған күні: 13.12.2022 10:11

Текст